O svá auta dbáme více jak o vlastní bezpečí a svobodu. Proč?

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je povinné ručení na auta povinné? Kdyby nebylo, většina z nás, které někdo nabourá, by nikdy nedostala zaplaceno. Viník by na to jednoduše neměl. A co by se stalo, kdyby někdo zranil vás?
2 minut/y čtení

Otázkou je, proč povinné pojištění vnímáme jako samozřejmost, ale ostatní už nikoliv

U některých z nás to jsou špatné zkušenosti. U jiných: „Kamarád od kolegy mi říkal, že…,” apod. Proč tomu tak je? Stačí si zapnout večerní zprávy. Dávají tam, co se ten den povedlo? Nebo co se nepovedlo?

Řeknu vám jednu zákulisní informaci. Ostatně, je to již pravidlo. Každý měsíc řešíme několik pojistných událostí. A víte jak poznáme, že událost byla vyplacená? Klient se neozve. Ozývají se jen, když to někde drhne. Jinak téměř nikdy. A odtud vzniká vzorec: „Kamarád od kolegy mi říkal, že…”. Zkrátka, negativní a neúplné informace se šíří mnohem rychleji než pozitivní. To stejné je, když se klientů zeptám: „Aha, tak vašemu kamarádovi to pojištění nepomohlo. A co se mu stalo a jak měl pojistku nastavenou?”. „To nevím, ale nepomohlo mu to…”.

Nejčastější důvodem zamítnutí pojistných událostí jsou:

Správně nastavená pojištění nám zajistí finanční pohodu a klid v situacích, které ohrožují náš příjem (nemoc, úraz, poškození majetku…). Spousta z nás si bohužel platí nesmyslná pojištění. A když se něco stane, pak nefungují.

Pojištění nepotřebují snad jen lidé, kteří mají dostatek vlastního majetku. Ten jim pokryje výpadky příjmů např. při nemoci či jiné neočekávané události. Pro většinu lidí je však pojištění nutností.

Zdravotní pojištění a pojištění auta je povinnost. Co existuje dál?

Např. cestovní pojištění, životní pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění psa, úrazové pojištění, pojištění nemovitosti, pojištění domácnosti, pojištění majetku, pojištění vozidla, pojištění do zahraničí, havarijní pojištění, …

Co zabezpečujeme my a proč?

  1. Pojištění nemovitosti (dům, byt) a pojištění domácnosti – pokud mi vznikne škoda na domě či bytu, jsem pojištěný
  2. Pojištění vozidla – povinné a havarijní pojištění
  3. Pojištění odpovědnosti – způsobím škodu v běžném životě
  4. Zaměstnanecké pojištění – způsobím škodu zaměstnavateli
  5. Životní pojištění – nemůžu chodit do práce a vydělávat
  6. Cestovní pojištění – hradí výlohy za léčbu v zahraničí
  7. Právní ochrana – dostanu se do neoprávněného sporu a chci se bránit

Standardně má náš klient všechna pojištění od 1 do 5. Když jede na dovolenou pak i 6 a 7. Právní ochrana je bonusovka pro lidi, kteří chtějí mít opravdu 100% bezpečí a klid.

Co, kromě povinného zdravotního pojištění, si můžete pojistit

pojištění psa, pojištění domácnosti, úrazové pojištění, pojištění nemovitosti, pojištění vozidla, pojištění do zahraničí, pojištění na pokuty, pojištění bytu, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění majetku a havarijní pojištění.

Pokud se chcete ubezpečit, že vaše pojištění jsou nastavená správně a vy při potížích dostanete své peníze zpět, obraťte se na nás. Úplně stejně nás můžete oslovit při potřebě založení jakéhokoliv pojištění od 1 do 7 bodu.

Správně nastavené pojištění vám výrazně pomůže v nepříjemných chvílích. Žádné či špatné nikoliv.
Obsah článku:
Jan s Terezou
Jan s Terezou

Poradíme a pomůžeme k finanční hojnosti

Nezávazná poptávka